passief bouwblok
LOGO PHZ

Passiefbouwblok

 

Snel, efficiënt en duurzaam bouwen

 

Dat kan met de bouwelementen van Passief bouwblok.

Het bouwsysteem werkt heel simpel. De blokken, gemaakt van Neopor, worden als Legosteentjes op elkaar gestapeld. De blokken zijn omomkeerbaar en door de noppen vallen ze precies in elkaar zo worden ook koudebruggen uitgesloten.

 

Daarna wordt in de holle ruimte van het blok (mogelijk) wapening aangebracht en beton gestort, waardoor in één keer een geïsoleerde binnen- en buitenmuur ontstaat. Alle bouwblokken zijn omkeerbaar, zelfs de hoekblokken waardoor u geen linker-of rechter-hoekblokken nodig heeft en wordt het verlies van materiaal tot een minimum beperkt.

 

Omdat het blok nog relatief onbekend is in Nederland, bieden wij een totaalconcept aan; van uitleg bij de architect of constructeur tot eventueel begeleiden tijdens de bouw. Bij bestellingen vanaf 200m2 helpen wij gratis een dag mee tijdens de bouw. Ook advisering over de afwerkmogelijkheden of het bezoeken van referentieprojecten is mogelijk.

 

Van doe-het-zelver tot aannemer, iedereen kan bouwen met Passief Bouwblok!

 

Passief Huis Zuid is partner van passiefbouwblok.nl

 

Hectar

 

op zand of icm heipalen ook hier :

Snel, efficiënt en duurzaam bouwen

 

 

Het basisprincipe van het funderingssysteem is een betonnen plaatfundering van 160mm tot 300mm dik. De plaatfundering vormt tevens de begane grondvloer. Al naar gelang de grondslag wordt deze gefundeerd op staal of op palen. De betonvloer kan zowel traditioneel worden gewapend, als met staalvezels.

 

De betonvloer wordt gestort op twee lagen kruislings gelegde EPS isolatieplaten. De benodigde EPS-kwaliteit wordt per project door de constructeur vastgesteld. Ter plaatse van de randen wordt de funderingsrandkist van Sunpor EPS isolatiemateriaal toegepast. Voor deze randkist is begin 2015 octrooi aangevraagd. De randkist zorgt ervoor dat het funderingssysteem geheel koudebrugvrij is. Daarmee kan een reductie op de EPG worden behaald van 0,03 tot 0,05.

 

De aanlegdiepte van het systeem bedraagt slechts 40 – 50cm. Dit levert een grote kostenbesparing op van grondverzet en afvoer van overtollige grond. De vorstrand wordt niet langer ‘traditioneel’ verticaal geplaatst, maar als een horizontale vorstrand toegepast. Een principe dat met name in de Scandinavische landen veel wordt toegepast. De complete funderingsvloer – inclusief riolering – kan binnen 3 werkdagen worden gerealiseerd. Dit levert een aanzienlijke besparing aan manuren op en verkort de bouwtijd.

De funderingsvloer kan direct op zand worden toegepast, en indien nodig met heipalen.

 

Indien een gemetseld buitenblad wordt toegepast, dan wordt deze geplaatst op de betonneus die is opgenomen in de randkist. In de randkist worden nokken opgenomen van lichtbeton waarop het buitenblad kan worden gemetseld. De nokken hebben een zeer hoge isolatiewaarde waardoor er geen koudebrug optreedt.

CONTACT US

A Bergstraat 79

6174 RP Sweikhuizen

E info@passiefhuiszuid.nl

M +31 (0)6 24 23 22 00

FOLLOW US

f Facebook

G+ Google +

COMPANY FACTS

IBAN NL96KNAB0255205759

 

KVK nr 65342445

 

BTW nr NL156690111B01

 

© Copyright 2017. All Rights Reserved.